Дізнавайся більше про захищене безпечне життя на максимумі твоїх емоцій та разом з нами мерщій до здоров'я!!!

понеділок, 2 травня 2011 р.

Дізнайся більше про своє тіло

Дівчина завжди таємнича. Але для багатьох дівчат та жінок їх організм залишається такою ж таємницею. На жаль, навіть у відносно дорослому віці дівчата знають далеко не все про своє тіло, про те, що таке менструальний цикл, чому настає вагітність і які потрібно контрацептиви, якщо вагітність небажана, як діють протизаплідні таблетки. Попробуємо відповісти.

Репродуктивна система жінки складається з піхви, матки, маткових труб і яєчників.

Матка являє собою порожній грушоподібний м'язовий орган, вистелений зсередини слизовою оболонкою з великою кількістю кровоносних судин (ендометрій). Маткові труби з'єднують матку з яєчником, в якому до моменту народження знаходиться більше 500 тисяч яйцеклітин. З зовнішніми статевими органами матка з'єднується піхвою - м'яким трубчастим м'язовим органом. Вхід у піхву захищений малими та великими статевими губами.
Гормони - це біологічно активні хімічні речовини, що регулюють діяльність внутрішніх органів. Отже, статеві гормони регулюють діяльність статевої або репродуктивної системи. Статеві гормони бувають чоловічі і жіночі. До чоловічих гормонів відносяться андрогени і тестостерон, а до жіночих - естрогени і прогестерон. В організмі жінки присутні жіночі статеві гормони і невелика кількість чоловічих гормонів - андрогенів.

Немає коментарів:

Дописати коментар