Дізнавайся більше про захищене безпечне життя на максимумі твоїх емоцій та разом з нами мерщій до здоров'я!!!

понеділок, 2 травня 2011 р.

Вагітна у шістнадцять?! Матуся у сімнадцять?!

Це не відоме американське шоу на каналі MTV, це реальність. Все частіше чути історії про вагітності ще у школі і вже не університетські гулянки, а дитячі збори відвідують молоді мамусі - студентки, якщо, взагалі, вдалось поступити. Так уже склалось чомусь, що роль піклування про малюка повністю у руках новоспеченої мами, а от татуся це все ніби і не стосується. А як усе вдало складалося…

ВІН 
Ну, майже грецький бог Аполлон. Високий, статечний, студент останнього курсу місцевого університету. Має власне авто, причаровує щирою посмішкою, відповідями на будь-які запитання та почуттям гумору. Важко встояти перед шармом цього мачо, перед його щедрими подарунками, прогулянками під місяцем і нашіптуванням на вушко романтичних слів. Коли ВІН з’являється на вечірці у нічному клубі чи заходить до кав’ярні випити чогось освіжаючого й пофліртувати з офіціанткою, здається, очі самі стежать за ним, а серце починає битися частіше. І як тут не закохатися?
 ВОНА
Випускниця. От-от має продзвеніти останній шкільний дзвінок. Попереду іспити, тому навчання для неї – понад усе. Впевнена у власному майбутньому, адже хоче зробити кар’єру в хорошій фірмі, купити квартиру та авто, подорожувати світом і аж тоді вийти заміж й народити дітей. Вона бачить мету і намагатиметься зробити все, аби досягти омріяного. Однокласники іноді запрошують її на горнятко кави до кав’ярні, але ж їй з ними нецікаво, – які вони ще діти! Тим більше, що у неї своє правило: на хлопців наразі – «нуль» уваги, і байдуже, про що там шепочуться подружки.

 ВОНИ
Зустрілися випадково, якось, на вулиці (на вечірці, у кав’ярні, в кіно, у спільних друзів). Причарував. Закохалася. Нестримно. Несподівано. Вперше. І після уроків поспішала вже не додому, а на крилах любові – в його обійми. По інерції довчилася, з полегкістю зітхнувши за порогом школи, вступила до університету, місцевого, правда (щоб тільки бути поруч із НИМ).

Час їхніх романтичних побачень, проведений удвох, пролітав дуже швидко, прощатися зовсім не хотілось. Усі однокурсниці заздрили, коли він зустрічав її після пар, проводжав додому, дарував розкішні букети, носив на руках, галантно відкривав двері автомобіля. І чого ще бажати? Спершу про якусь там близькість навіть мови не було, на будь-які його натяки та посягання відповідала категоричною відмовою. Та якось під шаленим натиском таки здалася. «ЦЕ» сталося. В усьому довіряла йому, покладаючись на його досвід, адже він все таки старший, більше знає. Здавалося, що вони – найщасливіші на Землі.

«КІНДЕР-СЮРПРИЗ»

Це було, як сніг на голову, посеред спекотного літа: їхня жагуча пристрасть дала плоди. Коли вона дізналася, що вагітна, спершу злякалася. Що скажуть батьки, однокурсники, друзі, як же навчання? А потім вирішила, що ВІН зрадіє, вони одружаться і будуть жити довго й щасливо. Але так, на жаль, стається лише в казках. Він… Він одразу знайшов вихід і потрібну суму для вирішення проблеми. Вона плакала, благала, не вірила…

ЩО РОБИТИ?

«От дурненька, – подумаєш ти. – Зі мною такого не трапиться». Насправді, зовсім і не дурненька, просто у такому віці всі дівчата ще трохи вірять у казки. А тут були в наявності всі казкові атрибути: і принц, і білий (точніше, залізний) кінь, і подарунки, і заздрісні погляди оточуючих, і бажання якомога швидше подорослішати…

У житті всіляке трапляється. Але найголовніше у такій критичній ситуації – не приймати поспішних рішень, аби не наробити ще більших дурниць. Насамперед, треба виговоритися: подрузі, незнайомій людині у службі «Довіри», священику… Мамі, якщо ви з нею близькі. Вона обов’язково зрозуміє, підтримає, навіть якщо такого й не бажала власній дитині. І вихід завжди є. А от аборт у такому віці (якщо, звичайно, немає жодних показань з боку лікарів стосовного стану здоров’я твого чи майбутньої дитини) робити категорично забороняється, адже це – важкі наслідки не тільки для фізичного, але й для морального здоров’я. Та й народити дитя, щоб віддати у сиротинець, – таки кращий вихід, аніж просто викинути його у смітник. Та все ж, як стверджує народна мудрість, там, де є їжа і дах над головою для двох-трьох, знайдеться й для ще одного.

ПАМ’ЯТАЙ! Жінка ХХІ століття, якщо вона хоче бути щасливою, успішною та здоровою, планує власне майбутнє, дбає про захист свій та коханої людини. І в цьому надійними помічниками є сучасні контрацептиви.

Немає коментарів:

Дописати коментар