Дізнавайся більше про захищене безпечне життя на максимумі твоїх емоцій та разом з нами мерщій до здоров'я!!!

понеділок, 2 травня 2011 р.

Як поговорити з батьками про інтимне?!

Так важко розповідати батькам про свої помилки, адже ми з дитинства виховані так, що коли ти чемний - ти любимий, а навпаки, то твоє місце у кутку, сісти важко після татового ременя і т.д.

А ще важче говорити про інтимні відносини, запитати, розпитати що і як. Такі теми закриті сотнею замків і відчинити їх під силу не кожному підлітку.



БАТЬКИ
Я не раз чула від батьків "Ех, от коли ми були молоді, ото були гулянки, ми вміли розважатись, не те що ви, дітлахи"! І?!! Куди поділись ті веселі, безтурботні, веселі люди? Чому зараз вони так нудять про мораль та відповідальність?
Щодня одні і ті ж питання: "Як пройшов день? Що нового?", а тобі так не хочеться вникати в подробиці дня... а коли наважуєшся таки розповісти щось, то у відповідь: "А чому він так сказав? А що ти там робила?"
Знайома тобі ситуація? Якщо ні, то я рада за твої щирі відносини з батьками і ти сміло можеш розпитати їх про все.
Але якщо твоя відповідь "так", то не поспішай говорити, що всі "предки" однакові і говорити з ними не будеш про секс ніколи, а давай "розкладемо все по поличках".

ПЕРШІ ТАБУ
Згадай коли вперше ти запитала маму про менструацію, відносини чоловіка і жінки, вагітність?! Мабуть досить рано, як і усі, у дитинстві?! І, звичайно, вислухала історію про лелеку, капусту чи ще щось більш оригінальне, або, в гіршому випадку, отримала прочуханку і дізналась, що про таке не говорять і це соромно.
Це основна проблема нашого суспільства - "сексу в нас нема" ще з Радянського союзу. Але ми всі усвідомлюємо, що він є і, якщо нам батьки чи у школі вчасно не пояснять усе, то він буде досить рано, а звідси небажана підліткова вагітність, інфекції та проблеми зі здоров'ям.
БУДЬ СМІЛИВІШОЮ! БАТЬКИ ТАКОЖ БУЛИ ПІДЛІТКАМИ!
Повір, батьки можуть з тобою поговорити про секс і можуть тебе застерегти від помилок, просто вони також були дітьми і їм також у дитинстві сказали, що ця тема табу. І у твоєму віці вони не могли всього розповісти мамі чи татові і, навіть, могли наробити дурниць. Та вони страшенно бояться втратити свій авторитет перед тобою і тому не розповідають про свої помилки, а лише застерігають тебе і бояться почути від тебе, що вони не змогли тебе захистити.
Будь до них поблажливіша! Вони також діти своїх батьків, просто вони вже виросли!
ЯК РОЗПОВІСТИ?
Розповісти про свій страх та сексуальні бажання потрібно обов'язково, бо жодна подруга чи хлопець не поставляться до цього серйозно, а батьки, якими б строгими вони не були, тебе люблять і зуміють зрозуміти. Особливо, якщо ти вже маєш проблеми, то не приховуй цього від матері. Спокійна і відверта розмова заспокоїть вас обох, повір, вона вже давно відчуває, що з тобою щось не так. Поговори з нею про контрацепцію, небажану вагітність, перший сексуальний досвід, дай їй можливість усвідомити, що ти вже доросла і готова до таких розмов. Попроси, щоб мама відвела тебе до лікаря та побула поруч.

Дай можливість батькам розірвати цей замкнутий круг мовчанки, чим вільніше ти говоритимеш з ними про це, тим спокійнішими ви будете та міцнішою буде ваша сім'я!

Немає коментарів:

Дописати коментар