Дізнавайся більше про захищене безпечне життя на максимумі твоїх емоцій та разом з нами мерщій до здоров'я!!!

середу, 13 липня 2011 р.

Музей у Москві - нова провокація чи вимога часу?!

Арт-музей "Точка G" відкрито в червні на Арбаті у Москві. Він вже став причиною багатьох суперечок!
Експозиція  музею на грані між абсурдним  та історичним. При вході в червоно-чорний підвал відвідувачі відразу ж натикаються на дивні експонати: картини з оргіями, русалки з дивними формами, еротичні скульптури, навіть є англійські фалічні амулети ХХ століття. Найцікавіше в музеї - це радянські презервативи ("Від заводу Баковський, розмір 2, два рубля") радянського арт-деко, банки з вазеліном і старі російські брошури «Жіночі хвороби». Така собі довідка з історії радянської контрацепції.

Існують також міжнародні виставкові екземпляри - еротичні різьблення по дереву з Франції, ритуальні амулети з Тимора-Лешті і Камеруну та інша еротика.
Однак для засновника і куратора Олександра Донського, музей насправді не про секс. "Це проект про свободу", - сказав він. Основна мета Донського, як видається, спровокувати. Його менше хвилює ставлення росіян до сексу, ніж обмеження свободи.
Зараз музей продовжує рости в популярності. Тут можна не лише переглянути виставку, але й заглянути у найбільший в Росії секс-шоп.
Отак наші сусіди виявляють свою свободу, надто гучно, можливо, але резонансно, точно.

Немає коментарів:

Дописати коментар