Дізнавайся більше про захищене безпечне життя на максимумі твоїх емоцій та разом з нами мерщій до здоров'я!!!

пʼятницю, 12 серпня 2011 р.

Природнє планування сім'ї стає популярним!

Нещодавно вперше почула лекцію про природні шляхи запобігання незапланованої вагітності і здивувалась: раніше я була впевнена у тому, що це недієво і важко, а виявилось, що дуже багато сімей це практикують. Вирішувати тобі, а я поділюсь інформацією, взятою з лекції...

До природних методів планування сім'ї належить календарний метод та симптотермальний метод. зупинимось лише на другому, оскільки перший давно став лише пережитком історії.
При добросовісному слідуванні симптотермальному методу ефективність запобігання вагітності складає 92-97%.
Суть полягає в спостереженні одночасно за змінами у трьох складових: вагінальному слизі, базальній температурі, стані шийки матки. Ці спостереження допомагають кожній жінці визначити дні плідності та уникати близькості, якщо не плануєте завагітніти, або, навпаки, використати ці дні для зачаття дитинки.
Розглянемо докладніше кожен із симптомів:
1. Вагінальний слиз
Виділення вагінального плідного слизу кожна жінка може визначити індивідуально. Це виділення прозорі та тягучі, які нагадують по консистенції яєчний білок. Вагінальний слиз має поживні речовини та допомагає сперматозоїдам дістатись яйцеклітини, за допомогою нього сперматозоїди можуть прожити в статевих органах жінки до 7 днів, тому інколи зачаття відбувається пізніше статевого акту. Цей слиз виявити досить легко: перед душем чи ванною перевірити салфеткою сухість чи наявність слизу на статевих органах. Як правило поява слизу співпадає з овуляцією, тому за ним можна визначати дні плідності. Проте для більшої достовірності потрібно спостерігати і за температурними ознаками.
2. Базальна температура
Цей симптом дає можливість за стрибком температури визначати дні плідності, тобто овуляцію. Для цього щоденно потрібно вимірювати температуру зранку після сну, не встаючи з ліжка, в одну і ту ж годину на слизовій оболонці (пряма кишка, ротова порожнина, вагіна - обрати потрібно одне місце виміру температури і не змінювати його). Стрибок температури не менш як на 0,2 градуси за цельсієм дозволяє визначити період овуляції, але якщо температура тримається високою не менш як три дні. Саме ці три дні вважаються плідними, а якщо точніше до обіду третього дня. Період після обіду третього дня овуляції до початку менструального циклу вважається абсолютно неплідним, оскільки яйцеклітина живе всього 24 години в організмі жінки.
Третій симптом підходить для жінок які вже народжували чи довго використовували внутрішньоматкову контрацепцію, тому на ньому докладно не зупиняюсь.

Зичайно я подала стисло матеріал, краще прочитай інформацію з інтернету чи пошукай літературу, якщо тебе зацікавив такий спосіб запобігання незапланованої вагітності.
Ще один фактор! Якщо ти віруюча людина, то церква всіляко сприяє і підтримує такий метод планування сім"ї!

Немає коментарів:

Дописати коментар